torsdag 16. februar 2023

Publisitet.

Jeg hørte mange forfattere som sa noe om hvor vrient det er å få boka si anmeldt før jeg selv ga ut boka mi. De hadde rett. Det er vanskeligere enn å skrive boka, på et vis.
Mens jeg skrev, tenkte jeg fint lite på dette med publisitet. Jeg hadde egentlig bare en ting i hodet, og det var å skrive. Lage en roman som var lesverdig. Jeg skrev og skrev om, rådførte meg med andre, kjøpte konsulenthjelp og skrev om igjen, kjøpte korrekturhjelp, og holdt kontakt med trykkeriet jeg hadde blinket meg ut.
Omsider var det ikke mer jeg klarte å gjøre for å forbedre boka mi, og trykkeriet gjorde siste del av jobben. Jeg fikk en haug med bøker på døra og Forlagssentralen fikk en tilsvarende haug. Alt vel. Jeg klarte det!

Det er et halvt års tid siden nå, og jeg er tom for ideer. Hvordan får jeg solgt? Hvordan får jeg folk oppmerksomme på boka mi? Venner og kjente har kjøpt de bøkene de vil ha. Lokalavisa har laget en sak om meg og boka, et bokbad er gjennomført lokalt. Leseeksemplarer er sendt mange steder med håp om omtale, noen stands er gjennomført.

Vi er mange som ønsker å oppnå det samme, omtale. Og da blir det kanskje mye flaks om man får det til eller ikke. Jeg har fått til en omtale fra en som kaller seg bokblogger. Og den er god. Han ga boka terningkast 5-. Jeg håper jeg får til flere anmeldelser/omtaler. Men enn så lenge er det denne ene, og jeg deler den her. Ved å gå inn på bokblogger.com kan du se andre omtaler han har gitt.


Hvordan du får tak i boka ser du fort i slutten av de to forrige innleggene mine her på Tenkestedet.

God lesing!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar