tirsdag 23. mai 2023

HVA VILLE KARI HANSEN HA GJORT?

 Den tiden jeg skrev mest intenst på romanen Kari Hansen beklager, slo den tanken meg ganske ofte. Hva ville Kari ha gjort i denne situasjonen, hva ville hun ha tenkt? Jeg tror slike tanker er ganske normale når man driver og lager en romanfigur. Det er en ganske artig tankelek og noen av de mulige svarene på spørsmålene ble nok med i en og annen liten detalj i boka. 

Jeg tror det å lage en karakter, en liksomperson, krever slike spørsmål og svar. Det blir en måte å lage en komplett personlighet på. Og med Kari var det jo ikke bare Kari som skulle beskrives, men også delpersonlighetene hennes. Den opprørske tenåringen Borga og Barnet, hvordan ville de reagere i situasjonene? Hva ville trigge dem til å stille seg fremst og overta for Kari når det ble for mye for henne å hanskes med? Spennende og morsomt var det å lage dem. For Kari og medpersonlighetene hennes var ikke fiks ferdige når jeg begynte å skrive historien. De var vel mer skisser, men utviklet seg underveis. Noen ganger overrasket de meg. Svarte og handlet på måter jeg ikke hadde forutsett. Det var både veldig gøy og ganske forvirrende.

Jeg er helt sikker på at Kari ville ha prøvd å overtale meg til å la være å fortelle om henne om hun hadde kunnet. Borga ville sannsynligvis ha frydet seg over å bli kjendis, under forutsetningen av at jeg holdt kjeft om barndomstraumene hennes. Barnet er jeg mer usikker på. Kanskje hun bare ville blitt med om hun slapp å synes og fikk forsikringer om at det helt sikkert ville være et trygt sted jeg tok henne med til? Jeg tror det.

Jeg har gjennomført en bokpresentasjon. Det gikk faktisk bra, så langt jeg kan bedømme det selv. Jeg er litt stolt av å ha klart det. Jeg er nok mest lik Kari av disse personlighetene. Er ikke så veldig glad i å være "på scenen". Det er likevel en del av jobben med å gjøre boka kjent, så da gjør jeg det om jeg får muligheten.

25 - 27/5-23er det Årnesdagene. Tre dager med stands, gode tilbud og underholdning midt i Årnes. Jeg har fått meg standplass og skal prøve å gjøre romanen synlig for flest mulig. Er du i nærheten så stikk gjerne bortom. 


Slik får du tak i romanen:

- Spør etter den i en bokhandel eller på et bibliotek.Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar